IZRADA NORMATIVA ZA HRANU I PIĆE

Pravilno i tačno napisani normativi u ugostiteljstvu, odnosno normativi hrane i pića, omogućavaju vam da imate tačno stanje skladišta, smanjite mogućnost krađe i povećate svoju dobit.
Ako normativi nisu pravilno uneseni u program, često dolazi do određenog neslaganja virtuelnog i realnog stanja robe u vašem ugostiteljskom objektu. Ne samo da nemate uvid u realno stanje zaliha, već onemogućava kontrolu prometa, kontrolu radnika i stvarnu potrebu za nabavkom određebih artikala i naravno time gubite vreme i novac dok pokušavate da uskladite posao.

PRIMER NORMATIVA
Uzećemo za primer ovaj put kreiranje normativa za mešano piće Gin Tonic. Ovo mešano piće se pravi od Gin-a 0,03L i Tonika 0,1L.

Gin Tonic                       Gin 0,03L
                                       Tonik 0,1L
                                       Limun 0,005Kg
                                       Slamka 1kom

To je samo jedan od primera normativa pića, ukoliko ste novi u ovom poslu, i niste sigurni kako da izradite normative, možete mi pisati, mogu vam poslati primere, ili mi možete poslati važe normative, da ih ja prekucam i odradim kao odluku koju ćete imati u svakom trenutku kod sebe.

Коментари

Популарни постови са овог блога

DOKUMENTI POTREBNI U MALOPRODAJNOM OBJEKTU

NAČIN PREPOZNAVANJA VAŠE FIRME